Ivica Osim ostaje počasni predsjednik NSBiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem, između ostalog, navodi da Ivica Osim ostaje počasni predsjednik tog saveza.  

– Prva informacija koju su tokom prethodnih dana objavili pojedini mediji je bila da će Ivica Osim nakon usvajanja odluke o izmjenama i dopunama Statuta NS/FS BiH biti uskraćen obnašanja funkcije počasnog predsjednika NS/FS BiH – podsjećaju iz Saveza.

Istovremeno, ističu kako iz dubokog pijeteta i dužnog poštovanja za sve ono što je Ivica Osim napravio u prethodnom periodu za bh. nogomet i NSBiH općenito, žele potvrditi da je titula počasnog predsjednika trajna kategorija bez vremenskog ograničenja.

– Zbog svih rezultata koje je ostvario tokom svoje bogate sportske karijere, kao i nesebičnog angažmana u periodu aktivnog rada za NS/FS BiH,  Ivici Osimu je na izbornoj sjednici Generalne skupštine održanoj prije četiri godine u Sarajevu dodijeljena titula prvog počasnog predsjednika NS/FS BiH – navodi se, između ostalog, u saopćenju.


Izvorni članak: Ivica Osim ostaje počasni predsjednik NSBiH