Šok u Novom Travniku: Zet, sin i sinov prijatelj ubili čobana zbog novca na računu?!

Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, zbog svirepog ubistva Dževada Ramulja (51) uhapšen je njegov zet Ćamil Hašić (26), te dvojica maloljetnika, sin ubijenog i njegov prijatelj, obojica 15-godišnjaci, piše “Faktor“.

Motiv ubistva je najvjerovatnije koristoljublje.

Naime, ubijeni je na računu, navodno, imao veću količinu novca koji je uštedio, te su istražitelji gotovo sigurni da je to bio razlog za njegovo ubistvo.

Ramulj je, kako smo ranije pisali, ubijen iz neposredne blizine iz automatske puške.

Prema tragovima s mjesta zločina, u trenutku ubistva najvjerovatnije je spavao.

Tijelo je pronađeno jučer u 7.40 sati.

– Postupajući po prijavi krivičnog djela ubistva, službenici policije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom poduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca. Koordiniranim aktivnostima policijskih službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Novi Travnik izvršeni su pretresi na više lokacija, prikupljana su operativna saznanja na terenu, saslušan je veći broj svjedoka, te su poduzimane i druge mjere i radnje koje su bile usmjerene na rasvijetljavanje ovog djela U okviru ovih aktivnosti. Između ostalog, pronađena je i automatska puška za koju se sumnja da je korištena za ubistvo – kazali su iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Sve ove aktivnosti dovele su do pronalaska i hapšenja osumnjičenih.

Puška iz koje je počinjeno ubistvo pronađena je odbačena pored puta u mjestu Šenkovići.

Prilikom ispitivanja u policiji, kako također nezvanično saznajemo, sve su priznali.

U čobana je, prema valstitom priznanju, pucao zet.

– U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje – kazali su iz policije.


Izvorni članak: Šok u Novom Travniku: Zet, sin i sinov prijatelj ubili čobana zbog novca na računu?!