sri. jul 24th, 2024

Servis: U protekla 24 sata evidentirano je 11 krivičnih djela

U Srebreniku jutros oblačno sa maglom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka 9°C.

*** MUP TK –U protekla 24 sata javni red i mir narušen je tri puta, evidentirano je izvršenje 11 krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 56 pregleda pacijenata. Od toga 2 intervencije za UKC Tuzla i 2 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je šest beba, pet dječaka i jedna djevojčica.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja bit će organizovana do petka za uposlenike JU MS Elektrotehnička škola, kao i za OZV Kreka danas u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u ulicama: 3. Tuzlanske Brigade i Mikelje Tešića u vremenu od 09:00 do 12:00 sati,

– u ulici Univerzitetska bb u vremenu od 12:00 do 15:00 sati.

Grada Lukavca:

– u dijelu naselja Sižije kod škole u vremenu od 10:00 do 11:00 sati,

– u naselju Poljice – Bijelići u vremenu od 14:00 do 15:00 sati.

Općine Čelić u naseljima: Mahale,Bare i dijelu ulice Mevludina Ljaljića Grge od Mega Diskona prema stadionuu vremenu od 09:00 do 12:00 sati.

** STANJE NA CESTAMA – U većem dijelu zemlje jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Na području Goražda, Ključa, Sanskog Mosta, Bihaća i Bosanskog Petrovca upozoravamo na smanjenu vidljivost (zbog magle), a na području Livna na povremeno jače udare vjetra. Na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla (na lokacijama Olovske Luke i Husino) izvode se radovi zbog čega se saobraća usporeno-jednom trakom, a zbog frekventnosti ovog puta često dolazi do formiranja dužih kolona vozila, posebno na lokalitetu Husino.
Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme.
Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: U Srebreniku 56 osoba je zaraženo korona virusom, od kojih se 15 nalaze na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.


Izvorni članak: Servis: U protekla 24 sata evidentirano je 11 krivičnih djela

Povezano