Servis: U posljednja 24 sata dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća

U Srebreniku jutros oblačno sa maglom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka 11°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je četiri puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 56 pregleda pacijenata. Od toga 2 intervencije za UKC Tuzla i 2 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja bit će organizovana do petka za uposlenike JU MS Elektrotehnička škola u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snabdijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzle:

– u naseljima: Paraći,Čifluk i Hrasno u vremenu od 09:00 do 14:00 sati,

– u ulici Mije Keroševića Guje u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Grada Živinica u ulicama: Pašage Gogića i 16 Muslimanske Brigade 2 u vremenu od 08:30 do 13:30 sati.

Opštine Kladanj u naselju Miljevica od 10:00 do 13:30 sati.

Grad Lukavac u naseljima: Gornje Poljice, Donje Poljice, Vijenac, Babice ,Orahovica, Jaruške, Turija, Rosulje, Tumare, Panjik, Mičijevići, Milino Selo, Komari, Stupari, Devetak do Hodžića, dijelovi naselja Puračić (Caparde, Prosine i Devetačka) u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

** STANJE NA CESTAMA – Vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama uz riječne tokove (uz Bosnu, Vrbas, Savu, Lašvu, Spreču i Drinu), kao i na putu Glamoč-Priluka. Saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: U Srebreniku 54 osoba je zaraženo korona virusom, od kojih se 12 nalaze na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.


Izvorni članak: Servis: U posljednja 24 sata dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća