Potraga za nestalim tinejdžerkama iz Bihaća, policija moli za pomoć

Portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, kaže kako su se njihove majke obratile policiji u večernjim satima proteklog petka, te prijavile kako se djevojčice nisu vratile kući iz škole.

“Radi se o drugaricama, a majke su u izjavi navele da su one pomenutog dana ujutro otišle u školu, ali da se nisu vratile te da nemaju informaciju gdje se sada nalaze. Pokrenuli smo potragu za njima i ona je u toku”, kazao je Šiljdedić.

Na društvenim mrežama su se pojavile informacije kako su, navodno, tinejdžerice kidnapovane, ali Šiljdedić kaže kako se to ne može potvrditi.

Kako prenose mediji, on nije mogao da potvrdi, niti da komentariše ni spekulacije da su migranti kidnaperi djevojčica,pišu Nezavisne
“To je veoma teško fizički izvodivo, jer migranti ovdje nemaju nikakvih prevoznih sredstava niti mogućnost da takvo nešto urade. Sada svako govori o tome šta želi. Zaprimili smo prijavu da su nestale, tragamo za njima i ishod istrage ce utvrditi sve cinjenice, da li je u pitanju tinejdžerski bunt, neka veza, kombinacija sa drugim licima ili nešto drugo”, rekao je Šiljdedić.

On je dodao kako su, prema nekim do sada prikupljenim informacijama, njih dvije viđene u autobusu za Sarajevo, ali da će konačan ishod istrage utvrditi prave informacije.

Prema izjavama vozača, u vozilu nije bilo lica afroazijskog porijekla.

Roditelji i policija su objavile fotografije nestalih tinejdžerica i zamolili sve koji su ih vidjeli ili znaju nešto o njima da prijave takve informacije.


Izvorni članak: Potraga za nestalim tinejdžerkama iz Bihaća, policija moli za pomoć