Meteorolozi najavljuju promjenu vremena: Stižu snijeg i kiša

Sniježne padavine se prognoziraju uglavnom na području Krajine i moguće su na dijelu centralne i jugozapadne Bosne. U Hercegovini kiša. Padavine se ne očekuju na istoku i sjeveroistoku Bosne.Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2 stepeni, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni, piše “Avaz“.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini se očekuje snijeg. Na planinama snijeg u večernjim satima. Na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 8 do 12, a dnevna u Krajini od 0 do 5, u ostatku Bosne od 6 do 10, na jugu do 15 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovni, centralnim i istočnim područjima Bosne, a na planinama snijeg. U večernjim satima slaba kiša ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 4 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U večernjim satima kiša se očekuju i u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 8, na jugu do 13, a dnevna od 7 do 14, na jugu do 16 stepeni.


Izvorni članak: Meteorolozi najavljuju promjenu vremena: Stižu snijeg i kiša