Mostar: U stanu gdje su pronađena tijela dvije sestre vrata bila otključana, nema tragova nasilja

Kako se saznaje radi se o sestrama V.G.(1959) i R.G.(1957), koje su živjele same u prizemlju zgrade, a slučaj je policiji sinoć oko 21:30 sati prijavio neko od komšija nakon što je osjetio neugodan miris iz stana.

Kantonalni tužilac koji je rukovodio uviđajem nam kaže da su vrata stana bila oktljučana, te da je ključ bio sa unutrašnje strane, ali da ništa ne ukazuje na počinjenje krivičnog djela.

U stanu je pronađena određena količina novca. Oko 600 KM je bilo na vidljivom mjestu, a zlatni nakit je bio na natkasni i na njihovim tijelima“, kaže dežirni tužilac. Na mjestu događaja bili su i pripadnici policije i ljekari sudske medicine koji su pregledali tijela.

Ljekar je pregledao tijela, koja su bila u odmakloj fazi truljenja. Ali kako nisu mogli na tom mjestu uraditi detaljan pregled, urađena je obdukcija u gradskoj mrtvačnici, nakon čega sam obaviješten da nisu pronašeni nikavi tragovi koji bi ukazivali na nasilje“, pojasno nam je dežurni tužilac HNK.

Informacija da su dvije osobe istovremeno pronađene mrtve u stanu, kako je kazao bila je čudna na samom početku. Ali kako su dobili inforamciju da je jedna osoba bila psihički bolesnik, a da se druga o njoj brinula, to je donekele razjasnilo situaciju.

Najvjerovatnije je došlo do nekih komplikacija i vjerovatno je jedna podlegla prije, a druga se nije snašla. Radi li se o srčanom udaru ili nečem drugom pokazat će detalji obdukcije, ali ništa ne ukazuje da bi moglo biti posljedica krivičnog djela, tako da se najvjerovatnije radi o prirodnoj smrti“, zaključio je dežurni tužilac HNK, prenosi “Klix“.


Izvorni članak: Mostar: U stanu gdje su pronađena tijela dvije sestre vrata bila otključana, nema tragova nasilja