sri. jul 24th, 2024

SDA u Skupštini KS će podržati novu Vladu ako na njenom čelu bude Konaković

U saopćenju navode da će “SDA podržati novu Vladu KS ako na njenom čelu bude Elmedin Konaković”.

“Pozivamo Konakovića, koji već po ustaljenoj matrici puno priča, pravi se da sve zna, ali konstantno bježi od odgovornosti, da se prestane kriti iza Forte ili nekog drugog kandidata za Premijera KS, nego da preuzme odgovornost i sebe imenuje na to mjesto.

Razloga za to je mnogo, ali prije svega činjenica da je on osoba koja je 10 godina vladala Kantonom Sarajevo, prvo kao šef kluba SDA u Skupštini KS, zatim kao Premijer KS, a onda i kao šef koalicije u KS posljednje 2 godine.

Kanton Sarajevo se nalazi pred teškim periodom. Osim dugogodišnjih problema koji su rezultat Konakovićeve vladavine, posljedice pandemije korona virusa će se tek odraziti na Kanton Sarajevo.
U takvim uslovima neodgovorno je i kukavički postaviti na čelo Vlade bilo koga bez ozbiljnog političkog iskustv,p renosi “Radiosarajevo“.

Ukoliko Konaković skupi hrabrosti i prestane se kriti iza nerelanih prijedloga i kadrovskih rješenja, a na koje će sutra svaliti krivicu za neuspjeh u vođenju Kantona Sarajevo – kako je svaljivao i na SDA dok je u njeno ime loše vladao Kantonom, te prihvati odgovornost za političku krizu u Kantonu Sarajevo koju je sam prouzrokovao političkim trgovinama, i ukoliko preuzme vođenje Vlade Klub SDA će ga, kao najveći klub u Skupštini, podržati pa čak i glasati za takvu Vladu”, saopćeno je iz Kluba zastupnika SDA.


Izvorni članak: SDA u Skupštini KS će podržati novu Vladu ako na njenom čelu bude Konaković

Povezano