Servis: U protekla 24 sata evidentirano je 8 krivičnih djela

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka 5°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je pet puta, evidentirano je izvršenje osam krivična djela, dogodila se jedna saobraćajna nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju. Požar na stambenom objektu u ulici Benjamina Hogića. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 54 pregleda pacijenata. Od toga 2 intervencije za UKC Tuzla i 5 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođeno je 11 beba, šest djevojčica i pet dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana za studente i uposlenike Filozofskog i Pravnog fakulteta, te akademije dramskih umjetnosti od 23. do 27. novembra.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Tuzla u ulici Zvonka Cerića u vremenu od 09Ž:00 do 12:00 sati.

Grada Živinica u naseljima: Kovaći, Čokići, Bašigovci Kop,Bašigovci, Podoljani, Pobrđani, Bašigovci Đžamija, Bašigovci Škola, Bašigovci Novo naselje, Bašigovci Livade i Donja Lukavica u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

Opštine Banovići u naselju Pribitkovići u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

***  STANJE NA CESTAMA –  Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajamo dionice na području: Sarajeva, Viteza, Zenice, Tuzle i Bihaća.

Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: U Srebreniku 7 osoba zaraženo korona virusom, od kojih se četiri nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH, od 11.11.2020.godine je na snazi policijski sat i to od 23 do 05 sati ujutro.


Izvorni članak: Servis: U protekla 24 sata evidentirano je 8 krivičnih djela