sri. jul 24th, 2024

Andrej Plenković obećao pomoć privrednicima

Novim je mjerama cilj zaštititi zdravlje, spasiti živote ljudi i smanjiti opterećenje u zdravstvenom sustavu. Da bismo u tome uspjeli, moramo učiniti sve da zaštitimo najugroženije među nama i zato moramo ponovno osvijestiti opasnost koja prijeti od ovog virusa. Danas znamo da u prosjeku jedna od 58 potvrđeno zaraženih osoba i jedna od 9 hospitaliziranih nažalost premine. Nove mjere bit će na snazi do 21. prosinca – a možda i duže, ako dotad ne uspijemo preokrenuti sadašnji trend”, kazao je Plenković.

Ove mjere dotaknuće oko 85.000, odnosno pet i po posto svih zaposlenih u Hrvatskoj, istakao je Plenković.

Osiguraćemo dodatna sredstva za ‘covid-kredite’ putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo čime ćemo poduzetnicima osigurati likvidnost. Donijet ćemo i nove mjere za pravičnu nadoknadu troškova za one koji imaju privremenu obustavu rada. Uz zaštitu života i zdravlja, dužnost je Vlade učiniti sve kako bi se sačuvalo naše gospodarstvo u ovoj specifičnoj godini u kojoj se očekuje pad BDP-a od oko 8 posto”, istakao je.

Uz ove mjere, predložiće izmjenu Zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti radi uvođenja prekršajnih sankcija za nepoštovanje mjera.

Pokažimo da smo u stanju odreći se dijela svojih navika i komfora, svih druženja koja u ovim uvjetima nisu nužna, a rizična su, radi zaštite sebe, svojih bližnjih i drugih. U ovim vremenima odricanja, naši prioriteti su zdravlje naših sugrađana osobito starijih, radna mjesta i proizvodnja te obrazovanje mladih. Potrudimo se svi skupa kako bismo mogli imati mirnije blagdane”, rekao je Plenković, prenosi “Hayat“.


Izvorni članak: Andrej Plenković obećao pomoć privrednicima

Povezano