Sarajevo: Uz šetnju i poklone Hadžibajrić sa saradnicima građanima čestitao Dan državnosti

Uz poruku “Domovina se voli i tako što pokazujete brigu i poštovanje prema svim građanima“ danas je upriličena simbolična šetnja od Trga oslobođenja-Alija Izetbegović do Baščaršijskog trga uz čestitke građanima koji su ovog sunčanog dana odlučili prošetati užom starogradskom jezgrom.

Uposlenice Općine Stari Grad su na platou ispred Katedrale, te na Baščaršijskom trgu, građanima uz čestitku općinskog načelnika za Dan državnosti, dijelile voće i promotivni materijal. Kako se moglo čuti među građanima koji su se danas zatekli na ovim lokacijama, bili su ugodno iznenađeni poklonima, ali i činjenicom da se ovaj značajan praznik u historiji Bosne i Hercegovine obilježava na dostojanstven način, te da općinski načelnik i administracija brinu o građanima.

Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan državnosti, 25. novembar. Danas je punih 77. godina od održavanja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu kada je potvrđena državnost Bosne i Hercegovine sa svim njenim narodima i to su tekovine koje moramo čuvati i poštovati”, kazao je Hadžibajrić.

Dodao je da se u općini Stari Grad Dan državnosti ove godine obilježava na malo drugačiji način, s obzirom na okolnosti koje je uzrokovao koronavirus, te da je obilježavanje prilagođeno trenutnim uslovima.

Nismo ove godine mogli održati uobičajene manifestacije , ali smo nastojali ipak na dostojanstven način obilježiti Dan državnosti BiH i ovim druženjem i poklonima unijeti malo vedrine i radosti među građane,” poručio je na kraju Hadžibajrić.

Uz šetnju i poklone Hadžibajrić sa saradnicima građanima čestitao Dan državnosti – Anadolija

Uz šetnju i poklone Hadžibajrić sa saradnicima građanima čestitao Dan državnosti – Anadolija

Uz šetnju i poklone Hadžibajrić sa saradnicima građanima čestitao Dan državnosti – Anadolija


Izvorni članak: Sarajevo: Uz šetnju i poklone Hadžibajrić sa saradnicima građanima čestitao Dan državnosti