Nakon svađe, majku usmrtila sa pet udaraca sjekirom u glavu

Prema navodima iz optužnice, Ramza je 25. augusta, u porodičnoj kući u kojoj su skupa živjele, zbog međusobnih nesuglasica, majku ubila u stanju smanjene uračunljivosti (ali ne bitno) u afektivno-impulsivnom stanju.

Svjesna svog djela, u namjeri da svoju majku liši života na svirep način, oborila ju je na pod hodnika i dok je ležala na leđima, oštricom male sjekire koju je držala u sobi zadala joj pet udaraca u predjelu čela i očiju, nanoseći joj na taj način smrtonosne povrede – navedeno je, između ostalog, u optužnici.

Povrede koje joj je nanijela, dodaje se u optužnici, prouzrokovale su veliku fizičku bol i patnju, a potom i smrt oštećene koja je preminula na mjestu.

Potom je Ramza sjekiru sa tragovima krvi ostavila u sobi, dok je tijelo njene majke ostalo u hodniku, a ona se iz kuće uputila u Policijsku stanicu Kozluk, gdje je policajcima rekla šta je uradila.

Ramzi Karajčić ovo nije prvo ubistvo. Ona je 30. juna 2009. godine u kući svog brata u Kozluku krampom do smrti izudarala supruga Ramadana Kočića sa kojim je imala troje djece.

Ramadan je podlegao, a obdukcija je utvrdila da je čak 41 put bio udaren krampom po glavi i tijelu.

Motiv tog ubistva bila je bolesna ljubomora.

Nakon sudskog postupka osuđena je na pet godina zatvora, zbog niza olakšavajućih okolnosti, prenosi “Faktor“.


Izvorni članak: Nakon svađe, majku usmrtila sa pet udaraca sjekirom u glavu