U teškoj nesreći u Hrvatskoj poginula dva mladića iz BiH

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u sinoć oko 23 sata dogodila u Hrvatskoj, na izlazu iz mjesta Krk prema Malinskoj, dvije osobe su smrtno stradale u plamenu koji je zahvatio automobil. Izgorjele su do neprepoznatljivosti, dok su tri osobe ozlijeđene te ih je hitna prevezla u KBC Rijeka, navodi “24sata“.

Komandant JVP Krk, Dinko Petrov, kazao je da u dugogodišnjoj karijeri nije naišao na tako težak prizor.

Sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač Fiata, riječkih oznaka, krećući se u smjeru grada Krka prešao na lijevu stranu kolovoza namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera i direktno se sudarilo s osobnim vozilom Volkswagen, također riječkih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin krećući se iz smjera Krka prema Malinskoj.

Uslijed sudara došlo je do zapaljenja Fiata i u njemu su smrtno stradale dvije osobe, a jedan je putnik ozlijeđen, dok su u Volkswagenu dvije osobe ozlijeđene. Neslužbeno se saznaje da su smrtno stradali državljani BiH, bili zaposleni u tvrtki koja se bavi prodajom građevinskog materijala. Treći suputnik iz Fiata, koji se tokom vožnje nalazio na stražnjem sjedištu, od siline udarca ispao je iz vozila te je preživio, ali je teško ozlijeđen, kao i vozač i suputnik iz Volkswagena, koji su se vraćali kući nakon noćnog izlaska.

Prema pisanju portala “24sata.hr“, povrijeđenima je pružena pomoć u KBC Rijeka gdje su im dijagnosticirane teške ozljede.

– Noćas smo zaprimili tri mlađe muške osobe, koje su u navedenoj nesreći zadobile teške tjelesne ozljede. Dvoje je u bolnicu dovezeno u svjesnom stanju dok je jedna osoba bila bez svijesti. Dvojica ozlijeđenih su tokom noći podvrgnuti hirurškim zahvatima, riječ je o traumatskim ozljedama glave i abdomena, a kod jednog pacijenta učinjen je i neurohirurški zahvat. Oboje su trenutno stabilno, ali u životnoj opasnosti i kod njih se provode mjere intenzivnog liječenja u punom opsegu. Treći pacijent dobrog je općeg stanja, zadobio je višestruku koštanu traumu i tijekom dana bit će premješten na Zavod za traumatologiju – kazao je anesteziolog Berislava Barbalića s lokaliteta KBC Sušak.


Izvorni članak: U teškoj nesreći u Hrvatskoj poginula dva mladića iz BiH