Sin šest godina skrivao tijelo majke i dizao njenu penziju

Policijska uprava Ljubljana navodi da je krajem prošle sedmice rodbina nestale 97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je 67-godišnji muškarac, navodno sin koji koji je zadužen za brigu o njoj, onemogućavao sve kontakte, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.

Daljnjim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla tijelo tražene osobe. Smrt je po do sada poznatim podacima nastupila prije više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode kriminalisti. Osumnjičenik je sve vrijeme ostalu rodbinu uvjeravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu penziju, navode mediji prema izvorima u policiji.

Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhapšenog, naveli da se sumnjiči za krivično djelo oskvrnuća mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prijevare, prenosi Hina. Policija nastavlja s prikupljanjem obavijesti i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obaviješteno nadležno državno tužilaštvo, naveli su u policijskoj upravi Ljubljana, prenosi “Faktor“.

Kako navodi televzijska stanica POP-TV, neslužbeno se doznaje da je sin mrtvo tijelo svoje majke u stanu držao punih šest godina, a ostaloj rodbini je tvrdio kako ona s njima ne želi komunicirati, a u međuvremenu je redovno podizao njenu penziju.


Izvorni članak: Sin šest godina skrivao tijelo majke i dizao njenu penziju