Dženaza ubijenom mladiću danas, za pomagačima uhapšenog Marokanca još se traga

Aglaras će danas, nakon završene krim-obrade u MUP-u Kantona Sarajevo biti predat u nadležnost Tužilaštva KS, gdje će biti ispitan i odlučit će se o daljem postupku protiv njega.

U međuvremenu, građani su jučer i sinoć na društvenim mrežama dijelili fotografije “osumnjičenih” pomagača uhapšenog Marokanca, ali iz MUP-a KS nisu mogli potvrditi tačnost navoda iz tih objava.

– Policija Kantona Sarajevo intenzivno i dalje radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela. U interesu istrage ne možemo u ovom momentu dati bilo kakvu informaciju koja se odnosi na objave na društvenim mrežama. Kad se steknu uslovi za zvanične informacije odmah će biti i dostavljene, po potrebi i u vezi s tim objavama – rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, p renosi “Faktor“.

Na gradskom mezarju Vlakovo danas će biti klanjana dženaza i obavljen ukop ubijenog Jasmina Berovića, objavila je porodica.

Berović je, kako smo ranije objavili, preminuo na mjestu, dok su njegovi prijatelji Husein Džilić i Tarik Džamalija teže povrijeđeni i zbrinuti u KCUS-u na Klinici za torakalnu hirurgiju.


Izvorni članak: Dženaza ubijenom mladiću danas, za pomagačima uhapšenog Marokanca još se traga