Uhapšen Marokanac osumnjičen za ubistvo na Ilidži

Ovu vijest potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, koja je navela da se za drugom dvojicom osumnjičenih i dalje traga.

Uhapšeni državljanin Maroka je lociran i pronađen na lokalitetu kod Energoinvesta, područje općine Ilidža, potvrdio je medijima glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Priveden je u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Vrše se određene provjere i kriminalistička obrada – dodao je Hadžiabdić.

U akciju pronalaska i hapšenja osumnjičenih je pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) uključena i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH.

Prethodno je MUP KS na svojoj internet stranici objavilo fotografiju osobe koja se nalazila na mjestu na kojem se dogodilo ubistvo.

Inače, ubistvo se dogodilo u utorak, 17. novembra, u kasnim večernjim satima, kada je nakon uboda nožem jedna osoba preminula, a dvije su lakše i teže ranjene.

Preminula osoba je državljanin BiH inicijala J. B. (1984.), dok su druge dvije osobe zadobile tjelesne povrede zbog kojih su prevezene na KCUS, gdje su zadržane na daljnjem liječenju, prenosi “Vijesti“.


Izvorni članak: Uhapšen Marokanac osumnjičen za ubistvo na Ilidži