SUTRA STIŽE SNIJEG: Vremenska prognoza za narednih nekoliko dana

Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U Hercegovini i na zapadu Bosne malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 0 do 5, a dnevna od 8 do 17 stepeni.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prijepodne sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslijepodne s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metera nadmorske visine, uglavnom u centalnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 12 stepeni. Poslijepodne i krajem dana, postepen pad temperature zraka,piše Slobodnabosna

U subotu u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prijepodne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stupnjeva.

U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima mraz. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 3, a dnevna od 3 do 11 stepeni.


Izvorni članak: SUTRA STIŽE SNIJEG: Vremenska prognoza za narednih nekoliko dana