ZAUSTAVLJANJE ŠIRENJA VIRUSA – Pooštravanje mjera jedini način za očuvanje zdravlja

Pooštravanje mjera jedini je način da bude sačuvano zdravlje građana i funkcionisanje zdravstvenog sistema Crne Gore, rekao je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić, navodeći da to podrazumijeva kompletno zatvaranje, osim najnužnijih aktivnosti.

Ako želimo da broj novooboljelih naglo usporimo, onda mjere moraju da budu čvršće i one podrazumijevaju sve ono što nije popularno, uključujući i kompletno zatvaranje svih aktivnosti, osim onih najnužnijih – rekao je Begić na konferenciji za novinare Nacionalnog koordinacionog tijela Vlade Crne Gore za sprečavanje zaraznih bolesti.

On je naglasio da bi tako bio postignut brzi pad i rasterećenje zdravstvenog sistema.

Begić je napomenuo da trenutna dešavanja na terenu ne pogoduju nikome, uključujući i ugostitelje, te dodao da imaju i podršku lokalnih vlasti za apsolutno pooštravanje mjera.

On je naveo da su juče imali još jedan sastanak sa predstavnicima Udruženja ugostitelja koji je, kako je naveo, bio veoma konstruktivan.

– Postigli smo apsolutnu saglasnost o neophodnosti sprovođenja određenih dodatnih mjera, postignuta je saglasnost i u vezi sa prioritetima – da je zdravlje nesumnjivo prioritet svih u državi – istakao je Begić, prenosi “Srna”.


Izvorni članak: ZAUSTAVLJANJE ŠIRENJA VIRUSA – Pooštravanje mjera jedini način za očuvanje zdravlja