Ovo je najbolja zemlja na svijetu za radnike

CIRIH – Za najbolje mjesto na svijetu za privlačenje i brigu o kvalifikovanim radnicima četvrtu godinu zaredom proglašena je Švajcarska.

Švajcarska

FOTO: Pixabay

Ova centralnoevropska država ostavila je iza sebe Dansku, Luksemburg, Island i Švedsku na IMD-ovoj svjetskoj rang listi talenata objavljenoj u četvrtak, koju prenosi CNBC.

Švajcarska je pohvaljena zbog visokokvalitetnog obrazovnog sistema i usredsređenosti na talente, kao i sposobnosti da privuče profesionalce iz inostranstva visokim životnim standardom i snažnim platama.

Danska se dobro pokazala po pitanju jednakih mogućnosti u čitavom društvu, a Luksemburg se istakao po pitanju kontinuiranih ulaganja u svoju radnu snagu tokom posljednjih godina, prenosi Bankar.me.

Evo 10 najboljih zemalja na listi od 63 tržišta, koju je u velikoj mjeri predvodila Zapadna Evropa:

  1. Švajcarska
  2. Danska
  3. Luksemburg
  4. Island
  5. Švedska
  6. Austrija
  7. Norveška
  8. Kanada
  9. Singapur
  10. Holandija

SAD su zauzele 15. mjesto, odmah iza Njemačke (11), Australije (13) i Hongkonga (14). Irska se nalazi na 18. mjestu, Tajvan je 20. a Ujedinjeno Kraljevstvo 23.

Na dnu se nalaze Rusija, Bugarska, Meksiko, Rumunija, Kolumbija, Brazil, Venecuela, Slovačka, dok su Indija i Mongolija posljednje na rang listi.      Biznis.info

Чланак Ovo je najbolja zemlja na svijetu za radnike се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: Ovo je najbolja zemlja na svijetu za radnike