Ljekarska komora TK i Sindikat doktora medicine i stomatologije: Pojačati mjere nadzora

Ljekarska komora TK (LJKTK) i Sindikat doktora medicine i stomatologije TK (SSDMiS TK) sa zabrinutošću prate kretanje pandemije i povećanje broja oboljelih sa Covid 19 infekcijom.

– Primijetno je povećanje broja oboljelih zdravstvenih radnika na području TK, osobito unutar JZU UKC Tuzla. Očito je da je virus Covid 19 ušao u zdravstvene institucije, koje funkcioniraju sa pojačanim naporom i na uštrb ostalih oboljelih – navode.

U zajedničkom saopštenju za javnost još jednom pozivaju građane TK da se pridržavaju predloženih mjera i uputa datih od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

– Kriznom štabu preporučujemo da se pojačaju mjere nadzora i aktivnosti inspekcijskih službi, intezivira suradnja sa Ministarstvom unutarnjih poslova i da se ograniči rad ugostiteljskih i uslužnih objekata u noćnim satima – navode u zajedničkom saopštenju za javnost LJKTK i SSDMiS TK.

The post Ljekarska komora TK i Sindikat doktora medicine i stomatologije: Pojačati mjere nadzora appeared first on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.


Izvorni članak: Ljekarska komora TK i Sindikat doktora medicine i stomatologije: Pojačati mjere nadzora