IZETBEGOVIĆ OTKRIO TAJNU USPJEHA “ČETVORKE” U SARAJEVU: “Energična su ekipa i dobro se koriste mrežama, tu su nam pobjegli.”

“Ova ekipa je energična, zna se dobro koristiti modernim sredstvima – društvenim mrežama, tu su nam pobjegli. Trkat ćemo se, idu iduće dvije godine”, rekao je Izetbegović s osmijehom, prenosi N1.

Na komentare da je u KS pobijedila opet desnica, odnosno SDA učenici, Izetbegović je rekako kako ne bi tumačio da li desnica ili ljevica.

“Svi smo mi tu vrlo blizu kada su u pitanju skoro sve vrste politika, skoro da su ideološke razlike izbrisale između onoga što recimo od ove zemlje očekuje SDA, za šta se bori DF, SDP. Gdje su te velike razlike? Svi mi želimo funkcionalnu, multietničku, evropsku državu, vladavinu zakona, sve je to jako blizu”, rekao je Izetbegović.

Govoreći o situaciji u Travniku gdje je pobijedio SDA-ov kandidat za načelnika koji je preminuo na dan izbora, kazao je kako “treba poštovati volju naroda i ponoviti izbore”.

Na pitanje kako će udovoljiti zahtjevima EU koja traži skup povodom dolasak visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Josepa Borrella, kazao je kako moraju poštovati mjere.

“Ne možemo praviti velike skupove, ali moženmo napraviti skup u skladu s mjerama. Mislim da ćemo pronaći dogovor danas”, kazao je.

Pouručio je kako nije zadovoljan radom Parlamenta BiH jer se zakoni ne usvajaju.

“To je katastrofa, da živimo u blokadi koju je napravio SNSD na državnom, a HDZ na nivou FBiH. Nismo zadovoljni”, zaključio je Izetbegović.


Izvorni članak: IZETBEGOVIĆ OTKRIO TAJNU USPJEHA “ČETVORKE” U SARAJEVU: “Energična su ekipa i dobro se koriste mrežama, tu su nam pobjegli.”