Glumica o borbi s koronom: Kao da u meni rovari, buši, ruši…

Milica je ispričala da je bolest u njenom slučaju bila blaža u odnosu na stanje u koje je zapao njen suprug.

“Bogu hvala, sada sam dobro. Kod mene je sve trajalo 15 dana, mada se još čuvam i odmaram. Imala sam temperaturu koja nije bila veća od 37.6 i to je trajalo nekoliko dana. Konstatovan mi je početak zapaljenja pluća sa jedne strane. Ležala sam, pila terapiju, uzimala lijekove, primala injekcije fraksaparina… Žarko je bio u kući sve do 12. dana, njemu su temperature bile mnogo više. Tog dvanaestog dana njemu se temperatira nije spuštala ispod 39. I onda je otišao u bolnicu. Sada je bolje, stabilno je i ja očekujem da će se, Bože zdravlja, vratiti sljedeće nedjelje kući”, ispričala je, piše “Blic“.

Kada je glumica shvatila da ima koronu i kada je počela da osjeća sve simptome, kako kaže, shvatila je da virus uopće nije naivan.

“Nije prijatno, znate. Zaista sam se osjećala kao da imam “osmog putnika” u sebi, vanzemaljca koji ide i rovari negdje, buši i ruši po mom tijelu, a da ja ne znam šta zapravo čini sa mnom. Jedan nepoznati virus koji čini da ne možete da se pouzdate u svoj subjektivni osećaj kako vam je. Veoma je varljiv taj osećaj kod korone. Jednostavno – kada vam je dobro, nemojte biti sigurni da jeste. Ali najbitnije je: ne zapuštajte bolest”, zaključila je Milša.


Izvorni članak: Glumica o borbi s koronom: Kao da u meni rovari, buši, ruši…