Draško Stanivuković: Nada opozicije

Stanivuković je tako sa svojih 27 godina ostvario politički san: „Ovo je najsrećniji dan u modernoj istoriji našeg grada. Nakon 22 godine smo pobedili. Hvala svim građanima koji su podržali našu ideju, a mi ćemo stajati iza svake reči koju smo izrekli“, kazao je.

Istakao je i da će prvi put za četiri godine konačno moći da uđe u gradsku upravu a da ga policija ne čeka.

Dodao je da je ovo poruka svim građanima koji su napustili Banjaluku da mogu da se vrate.

„A ova promena će im definitivno prijati. Pobeda u Banjaluci je preduslov svih promena. Mi imamo naš program i put, postavljene ciljeve. Grad ćemo razvijati kao otvoren, prijateljski, grad ljudskog lica i naša politika će biti puna ljubavi i razumevanja“, rekao je Stanivuković.

Harizmatični Stanivuković je već izvesno vreme nada opozicije u RS. Neretko je svojim performansima u Skupštini RS znao da dovede do ludila Milorada Dodika.

U jednom trenutku morao je da napusti Banjaluku zbog navodno ugrožene bezbednosti, ali se vratio, kako je sam rekao, bez obzira na pretnje da „nastavi da se bori za građane RS ali i za BiH“.

Neposredan je u komunikaciji, a kroz Udruženje građana „Budi drugačiji“, koje je osnovao 2014, nastoji da motiviše mlade ljude i pomaže drugima kroz razne akcije – prikupljanja sredstava za uređenje školskih dvorišta, fiskulturnih sala, pomoć obolelima…

Podržao je protest majki i porodilja, organizovao peticiju protiv kupovine luksuznih automobila za ministre u Vladi RS.

Stanivuković je sa Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog Davida, 2018. osnovao protestni pokret „Pravda za Davida“, koji se bori za istinu o njegovoj smrti.

Političku karijeru započeo je sa 18 godina, a dve godine kasnije bio je najmlađi odbornik u istoriji parlamenta Banjaluke.

Poslanik je u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS). Nekoliko puta je hapšen, privođen, i novčano kažnjavan.

Kako je jednom kazao, Dodik ga je septembra 2018. čak udario.

Stanivuković je student ekonomije.

Nazivali su ga „mladi tajkun“, „državni neprijatelj“…

Neposredno uoči izbora u Crnoj Gori u avgustu učestvovao je u litijama, kada ga je policija u Nikšiću privela.

Bavi se plesom i borilačkom veštinom krav maga.

Odmalena je, kaže, želeo da se bavi društveno korisnim radom i politikom, a s obzirom na to da je njegova porodica jedna od imućnijih u Banjaluci, ističe da mu sticanje novca nije bio motiv za ulazak u politiku, prenosi danas.


Izvorni članak: Draško Stanivuković: Nada opozicije