Kandidat SDA preminuo na dan izbora: Klanjana dženaza Mirsadu Peci

Peco je umro jučer u bolnici u Travniku u 63. godini, gdje je bio hospitalizovan zbog komplikacija izazvanih zarazom koronavirusa, a danas mu je u Travniku, na mezarju Goleš, klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop.

Posljednjem ispraćaju uglednog travničkog doktora prisustvovali su sugrađani, rodbina i prijatelji. Među prisutnima bio je i Šemsudin Mehmedović, zastupnik ispred SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Prema podacima Centralne izborne komisije, Peco je osvojio ubjedljivo najviše glasova (više od 45 posto) na jučerašnjim izborima u utrci za načelnika Općine Travnik.

Iz CIK-a nisu mogli potvrditi kako će dalje postupiti u ovom slučaju jer, kako su rekli, nisu još zvanično dobili potvrdu o smrti kandidata. Također, iz Općinske izborne komisije Travnik jučer nisu mogli dati komentar o tome šta dalje slijedi prema Izbornom zakonu BiH, jer je ovo prvi slučaj smrti kandidata za načelnika na dan lokalnih izbora u BiH.
Mirsad Peco rođen je 1958. godine u Travniku. Završio je Medicinski fakultet, a dugi niz godina radio je u JU Dom zdravlja Travnik u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i sportaša sa konsultativno specijalističkim ambulantama. Bio je zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.


Izvorni članak: Kandidat SDA preminuo na dan izbora: Klanjana dženaza Mirsadu Peci