INTERVJU: “Velika je čast biti član reprezentacije.”

Dobrim nastupima u slovenskom prvoligašu Koperu poziv u U21 reprezentaciju BiH izborio je i Nardin Mulahusejnović. Iako je u klub prešao u posljednjem prelaznom roku, to ga nije omelo da odmah od početka sezone bude jedan od glavnih igrača. Njegov Koper važi za jedno od najprijatnijih iznenađenja slovenske lige, a Nardin naprosto blista.

“Da, zahvalio bih se svojim saigračima i upravi kluba Koper na prilici koju sam dobio i hvala Bogu i iskoristio. Dosada nije bilo povreda i da ih ne bude ni u budućnosti. Igrao sam sve utakmice i postigao neke važne pogotke. Drago mi je da sam uspio da doprinosem pobjedama i dobrim igrama kluba i zaistam sam sretan što je tako. Nadam se da ćemo sa dobrim utakmicama nastaviti i u budućnosti. Očekivao sam poziv i zaista sam najsretniji kada sam dio reprezentacije. To su za mene uvijek posebni trenuci. Igrati za svoju reprezentaciju je najveća čast za mene kao igrača.“, za BNM govori Mulahusejnović.

Dat ću maksimum za povoljan rezultat

Kada su iz kluba koji je upravo ušao u najviši rang slovenskog nogometa kazali da je cilj igranje u Europi, zvučalo je preambiciozno. Međutim, danas se Koper nalazi na diobi prvog mjesta i upisao je neke sjajne rezultate.

“Sigurno da nam je cilj izlazak u Europu. Ljudima je to zvučalo čudno jer je klub bio u drugoj ligi, a nešto ranije i u još nižem rangu i ne tako davno su krenuli od nule. Predsjednik Guberac i šef stručnog štaba, Milan Srebrnič, su složili dobru ekipu i naravno da mogu da vjeruju u to. Trebalo je malo vremena da se uigramo i evo hvala Bogu zasad nam ide dobro.“, govori dvostruki asistent i strijelac pet golova u dosadašnjem dijelu šampionata.

Kada je u pitanju U21 reprezentacija BiH, Mulahusejnović je jedan si od najiskusnijih igrača koje na raspolaganju ima selektor Starčević. Obzirom na trenutnu formu ovog korpulentog napadača, ne bi bilo nikakvo iznenađenje ukoliko bi upravo on predvodio napad reprezentacije protiv favorizovane selekcije Belgije.

“Dugo sam u mladoj reprezentaciji i došlo je vrijeme za moju oproštajnu utakmicu u U21 selekciji. Želio bih što boljim rezultatom da završimo, pobjedom nadam se. Na raspolaganju sam selektoru Starčeviću i sigurno da ću pružiti svoj maksimum. Nadam se da ću na taj način pomoći saigračima da odigramo što bolje i ostvarimo što bolji rezultat.“, za kraj dodaje nogometaš koji je za nacionalnu U21 vrstu dosad upisao osam nastupa.

Razgovarao: Belmin Habibović / bnm.ba

The post INTERVJU: “Velika je čast biti član reprezentacije.” appeared first on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.


Izvorni članak: INTERVJU: “Velika je čast biti član reprezentacije.”