Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasao u Zenici i poslao poruku građanima

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šek Džaferović glasao je jutros na Lokalnim izborima, na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ u Zenici.

Džaferović je na biračko mjesto stigao već oko 7.30 sati te istakao da su „svaki izbori jako bitni i jako važni“.

– Želim da i ovi izbori proteknu u fer i korektnoj atmosferi, jer održavanje izbora u takvoj atmosferi važno je za svaku državu, za procjenu njenog demokratskog kapaciteta. Pozivam građane da izađu u što je moguće većem broju na izbore. Želim da se to tako dogodi te da izborna volja građana bude potpuno vjerno iskazana kroz izborne rezultate, poručio je Džaferović. Napomenuo je, kako javlja 072info, da se ovogodišnji Lokalni izbori održavaju u otežanim uslovima zbog teške epidemiološke situacije, a zbog epidemije koronavirusa, ali i sa „mjesec dana zakašnjenja i nakon brojnih blokada, koje smo uspjeli da prevladamo“.

– Evo, došli smo u situaciju da se građani mogu izjasniti za lokalni nivo vlasti. Pozivam sve građane i izbornu administraciju da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera, kako bismo, evo, i ove izbore održali bez ikakvih problema, kazao je Džaferović


Izvorni članak: Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasao u Zenici i poslao poruku građanima