BiH: U Kneževu dvije osobe lišene slobode zbog kršenja mjera i napada na policajca

Policijski službenici Policijske stanice Kneževo, u Bosni i Hercegovini, noćas su lišili slobode inicijala S.S. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje” i lice S.V. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka uočili da ugostiteljski objekat u Kneževu radi i ako je radno vrijeme objekta isteklo, shodno odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije. Prilikom kontrole lice inicijala S.S. je verbalno, a potom i fizički napalo policijskog službenika koji je zadobio tjelesne povrede. Policijski službenik je zbrinut na UKC RS”, navodi se u saopštenju.

Prilikom kontrole u objektu je zatečeno oko 100 lica. Protiv vlasnika ugostiteljskog objekta S.V. biće dostavljen izvještaj tužilaštvu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, takođe i nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja “Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija” i “Posluživanje alkohola” iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Lice inicijala S.S. je alkotestirano, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 1,17g/kg, a nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.


Izvorni članak: BiH: U Kneževu dvije osobe lišene slobode zbog kršenja mjera i napada na policajca