Udruženje srce za djece obezbijedilo 200 paketa za djecu oboljelu od raka

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, uspjelo je obezbijediti 200 paketa za djecu oboljelu od raka.

“Septembar smo uspjeli pozlatiti i ukazati društvu na veličinu borbe koju vode djeca oboljela od raka u Bosni i Hercegovini te na sve probleme s kojima se nose i nakon izlaska iz bolnice. Također, pričali smo mnogo o svim nedaćama koje su zadesile djecu oboljelu od raka i njihove porodice u pandemiji COVID-19 i koliko im je važna kontinuirana podrška, jer su ovo vrlo teška vremena za njih gdje, pored teške borbe s rakom, već imunokompromitovani moraju da se bore i sa korona virusom”– navode iz Udruženja. 

Upravo iz kampanje Zlatni septembar, a ponukani potrebama djece i porodica, pripremili su tzv. zlatne pakete za oko 200 porodica oboljele djece i poslali ih širom Bosne i Hercegovine, a sve zahvaljujući podršci donatora i dobrih ljudi tokom mjeseca septembra.

Zlatni paketi sadržavaju neophodne zaštitne maske, dezinfekciona sredstva, higijenske potrepštine, poklon bon i set školskog pribora. Vrijednost jednog paketa je oko 100 KM.

“Željeli smo kroz ovaj vid podrške obezbijediti sve ono što je potrebno jednom djetetu u ova  nesigurna vremena, ali i da pokažemo da nisu sami ni u jednoj borbi. Ni u onoj protiv raka, ali ni onoj protiv korona virusa. Najiskrenije su nas obradovale fotografije naših malih i velikih boraca koje smo dobili, ali i mnogobrojne poruke zahvale pa ćemo izdvojiti samo jednu od njih- naveli su iz Udruženja Srce za djecu.

“Sutra nam je rođendan! Ovo je najljepši poklon na svijetu! Opet ste me rasplakali” – poruka je majke Čaušević iz Zavidovića i predstavlja samo jednu od mnogobrojnih poruka, koje je stiglo na adresu Udruženja. 

“Od srca hvala svim donatorima i divnim ljudima koji su donacijom za zlatne maske ili bilo kojom drugom donacijom kroz mjesec septembar izmamili najiskrenije osmijehe najvećih heroja našeg društva, ali i suze radosnice naših najhrabrijih roditelja”, stoji u saopćenju.

 

 


Izvorni članak: Udruženje srce za djece obezbijedilo 200 paketa za djecu oboljelu od raka