Šta je odlučio Krizni štab: Uvodi li se policijski sat u Federaciji

Jučer su u BiH umrle 73 osobe, a zabilježeno je 997 novozaraženih

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH zasjedao je jučer i odlučio da danas u 14 sati održi pres konferenciju te saopći nove restriktivnije mjere u odnosu na one do sada, a koje se tiču sprečavanja širenja koronavirusa.

Podsjećamo, jučer su u BiH umrle 73 osobe, a zabilježeno je 997 novozaraženih.

Ono što je poznato jeste da se dodatno ograničava kretanje i okupljanje u Federaciji.

Trenutno u je u FBiH na snazi ograničenje okupljanja na 30 osoba u zatvorenom prostoru i 50 osoba na otvorenom prostoru. Na području cijele FBiH obavezno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom i u zatvorenom.

Također, Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj hitnoj telefonskoj sjednici donijela više zaključaka o radu federalnih organa uprave, federalnih upravnih organizacijama i stručnih i drugih službi u uvjetima pogoršane epidemiološke situacije.

Između ostalog, jedan od zaključaka je da su rukovodioci federalnih organa uprave i federalnih upravnih organizacija obavezni da, gdje god je to moguće, uvedu rad od kuće i rad u smjenama.

Uposlenici federalnih institucija iznad 60 godina starosti, s dijagnosticiranim hroničnim oboljenjima, kao i trudnice bit će upućivani na rad od kuće, gdje god je to moguće.

The post Šta je odlučio Krizni štab: Uvodi li se policijski sat u Federaciji appeared first on usn.ba.


Izvorni članak: Šta je odlučio Krizni štab: Uvodi li se policijski sat u Federaciji