OVO JE VREMENSKI PERIOD POLICIJSKOG SATA UKOLIKO SUTRA BUDE UVEDEN // Uvode se restriktivnije mjere u Federaciji, nezvanično, i policijski sat

Od sutra slijede restriktivnije mjere za građane Federacije BiH, a koje se odnose na ograničavanje okupljanja u otvorenom i zatvorenom, te ograničavanje kretanja ljudi.

Potvrdio je ovo Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravlja FBiH i član Kriznog štaba, objavljuje FTV.

“Sutra u 14:00 zakazan je press Kriznog štaba FBiH. Za sada Vam mogu potvrditi da će se nove mjere odnositi na okupljanje, ali i kretanje građana”, rekao je Čerkez.

FTV objavljuje, kako navode nezvanično, da je jedna od mjera koje će biti uvedene i policijski sat, koji će trajati od 23 h navečer do 6 h ujutro.

U Federaciji je trenutno ograničeno okupljanje na 50 osoba na otvorenom, te 30 u zatvorenom.

Uzimajući u obzir da će se nove mjere pored okupljanja odnositi i na ograničenje kretanja nije iskljućena mogućnost uvođenja policijskog sata.

The post OVO JE VREMENSKI PERIOD POLICIJSKOG SATA UKOLIKO SUTRA BUDE UVEDEN // Uvode se restriktivnije mjere u Federaciji, nezvanično, i policijski sat appeared first on usn.ba.


Izvorni članak: OVO JE VREMENSKI PERIOD POLICIJSKOG SATA UKOLIKO SUTRA BUDE UVEDEN // Uvode se restriktivnije mjere u Federaciji, nezvanično, i policijski sat