Upozorenje na agresivne pse u Školskoj ulici

Psi napadaju iz grmlja. Nekoliko slučajeva posljednjih dana. Mislim da je riječ psima koji čuvaju svoj „brlog“ u živoj ogradi pored srednje mašinske škole. Poslije jutrošnjeg napada prikupio sam informacije da se to dešava na istom mjestu već nekoliko dana. Psi se viđaju oko srednje škole, ćevabdžinice i objekta brze prehrane. Nisu agresivni na drugom prostoru, napisao je naš čitatelj Nedim Zejnilović u želji da upozori sugrađane na ovaj problem:

Iz tog razloga se obavještavaju građane da izbjegavaju ili se oprezno kreću u tom dijelu pješačke zone.

Možda vam može pomoći lično iskustvo u ovakvim situacijama: Napadi se događaju u vrijeme manje frekventnog prometa. U takvim situacijama – ne bježati, ne paničiti (ako se može). Stati, okrenuti se prema psima i ne pokazivati strah a kada se smire, polako se udaljiti (pobjeći im svakako ne možete). Ne mahati predmetima (torba, štapovi). Ovo pomaže u situacijama kada psi brane teritoriju.

U konkretnoj situaciji, treba izbjegavati prilazak živoj ogradi u tom dijelu trotoara a posebno ako ste sami i u vrijeme slabije frekvencije saobraćaja. Posebno upozorenje učenicima (kojih je najviše u toj zoni), roditeljima sa djecom i starijim osobama, dodao je Zejnilović

O incidentu je jutros obaviještena veterinarska stanica Lukavac.


Izvorni članak: Upozorenje na agresivne pse u Školskoj ulici