Servis: TK bogatiji za 19 beba

U Srebreniku jutros oblačno sa kišom. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka 13°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jedan put, evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela, dogodile su se četiri saobraćajne nesreće.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik je imala jednu intervenciju.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je 19 beba, 10 djevojčica i devet dječaka.

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 82 pregleda pacijenata. Od toga 6 intervencije za UKC Tuzla i 4 izlaska na teren.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana od 02.11. – 06.11. 2020. godine za studente i uposlenike Ekonomskog, Farmaceutskog i Tehnološkog fakulteta od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Grada Živinica u naselju Rudnička Kolona u vremenu od 08:30 do 15:30 sati.

Grada Srebrenika u naselju Gornji Moranjci u vremenu od 09.00 do 14:30 sati.

Grada Gradačca u naseljima: Međeđa Gornja ,Vis Međeđa, Durakovići i Alići u vremenu 08:30 do 16:00 sati.

***  STANJE NA CESTAMA – Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Magla i niska oblačnost smanjuju smanjuju vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 44 osoba, od kojih se 3 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.


Izvorni članak: Servis: TK bogatiji za 19 beba