Ramiz Brkić preminuo od posljedica infekcije koronavirusom

Ovaj nekadašnji urednik Radio Tešnja, izvještavao je još kao gimnazijalac za Sportske novine Zagreb i Sport Beograd, zatim za Večernje novosti, Oslobođenje, Večernje novine, Jutarnje novine, Zadrugar, povremeno za AS, Unu, Slobodnu Dalmaciju, ratni list Bosna expres iz Frankfurta, BH News, Avazov Sport. Posebno je aktivan u okviru Planjaxa gdje je bio član uredništva lista Tešnjak, Menadžer i drogog. Bio je urednik i školskog lista Neven.

Kako kažu njegove kolege, Ramiz Brkić je bio jedan iz plejade starih dobrih novinara kojima su istina i poštivanje čovjeka bili uvijek najvažniji u svakodnevnom radu. Uvijek se nalazio na pravom mjestu i pisao i pravio emisije iz fabrika, iz škola, sa sela, iz mjesnih zajednica, sa sportskih dogadjaja, a svoje najljepše zapise pravio je sa ljudima, običnim, onima koje susrećemo svaki dan na ulici, u trgovini, u kafani. Nije se libio otići i na pijacu, razgovarati sa prodavačima, pitati ih kako žive i šta rade. Pisao je i romane, monografije i pjesme, bio važan dio kulturne istorije Tešnja.

Odlaskom Ramiza Brkića tešanjsko i bh. novinarstvo izgubilo je još jednog barda lijepe pisane riječi i dobrog radijskog reportera,p renosi “N1“.


Izvorni članak: Ramiz Brkić preminuo od posljedica infekcije koronavirusom