“Emirejts” traži od pilota da uzmu godinu dana neplaćenog odsustva

DUBAI –  Avio-kompanija Emirejts iz Dubaija traži od pojedinih pilota da uzmu godinu dana neplaćenog odsustva da bi smanjila troškove od uticaja pandemije na poslovanje.

emirejts

FOTO: Pixabay

Možemo da potvrdimo da smo nekim našim pilotima ponudili neplaćeno odsustvo od 12 mjeseci, uz mogućnost da prije isteka tog roka budu vraćeni na posao, u zavisnosti od toga koliko se brzo bude oporavila potražnja i u zavisnosti od naših poslovnih potreba“, izjavila je portparolka Emirejtsa, prenosi Rojters.

Vazduhoplovna industrija prolazi kroz najgoru krizu pošto je pandemija kovid-19 paralisala najveći broj letova, primoravajući avio-kompanije širom svijeta da otpuštaju zaposlene.

Većina zaposlenih u Emirejtsu su stranci, što znači da nemaju pravo na državnu pomoć u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sjedištu ove avio-kompanije.

Emirejts će i dalje obezbjeđivati smještaj, pokriće medicinskih i drugih troškova onima koji budu na neplaćenom odsustvu, rekla je portparolka.

Kompanija je ove godine ukinula na hiljade radnih mijesta, između ostalih i za pilote i stjuardese, smanjujući istovremeno plate i tražeći od osoblja da uzmu neplaćeno odustvo, navodi britanska agencija.    Tanjug

Чланак “Emirejts” traži od pilota da uzmu godinu dana neplaćenog odsustva се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: “Emirejts” traži od pilota da uzmu godinu dana neplaćenog odsustva