“Emirejts” traži od pilota da uzmu godinu dana neplaćenog odsustva

DUBAI –  Avio-kompanija Emirejts iz Dubaija traži od pojedinih pilota da uzmu godinu dana neplaćenog odsustva da bi smanjila troškove od uticaja pandemije na poslovanje.

Možemo da potvrdimo da smo nekim našim pilotima ponudili neplaćeno odsustvo od 12 mjeseci, uz mogućnost da prije isteka tog roka budu vraćeni na posao, u zavisnosti od toga koliko se brzo bude oporavila potražnja i u zavisnosti od naših poslovnih potreba“, izjavila je portparolka Emirejtsa, prenosi Rojters.

Vazduhoplovna industrija prolazi kroz najgoru krizu pošto je pandemija kovid-19 paralisala najveći broj letova, primoravajući avio-kompanije širom svijeta da otpuštaju zaposlene.

Većina zaposlenih u Emirejtsu su stranci, što znači da nemaju pravo na državnu pomoć u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sjedištu ove avio-kompanije.

Emirejts će i dalje obezbjeđivati smještaj, pokriće medicinskih i drugih troškova onima koji budu na neplaćenom odsustvu, rekla je portparolka.

Kompanija je ove godine ukinula na hiljade radnih mijesta, između ostalih i za pilote i stjuardese, smanjujući istovremeno plate i tražeći od osoblja da uzmu neplaćeno odustvo, navodi britanska agencija.    Tanjug

Чланак “Emirejts” traži od pilota da uzmu godinu dana neplaćenog odsustva се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.


Izvorni članak: “Emirejts” traži od pilota da uzmu godinu dana neplaćenog odsustva