Fabrika  u Gračanici : Ministar Šakić i Vlada TK    dali punu podršku dr. Davudu Zahiroviću

Na današnjem sastanku kojem su prisustvovali  ministar   poljoprivrede  u Vladi TK g-din Mustafa Šakić i kandidat za gradonačelnika Gračanice dr. Davud Zahirović ( SDA ) data je puna podrška za izgradnju fabrike za preradu voća i povrća.

„ Fabrika za preradu voća i povrća u Gračanici će biti finansijski podržana od ministarstva poljoprivrede kao i Vlade TK. Drago mi je što to podržavaju i  poljoprivrednici sa ova dva grada jer će fabrika osim zapošljavanja stotina osoba bi ti odlična prilika za plasman proizvoda naših proizvođača. Smatram  da upravo ovakve stvari i jesu  ono čime trebaju ozbiljni političari da se bave: podrškom  i razvojem domaće proizvodnje   i otvaranjem novih radnih mjesta. Meni je posebno drago jer će i poljoprivrednici Gradačca imati osigurane uslove za siguran i kvalitetan plasman  svojih proizvoda.  „ izjavio je ministar Šakić .

Direktor ZZ GRAČANKA Refik Ahmuljić je također istakao svoje zadovoljstvo    uz ubjeđenje da za poljoprivrednike Gračanice dolaze mnogo bolja vremena.

” Fabrika za preradu voća i povrća je garancija da će naši proizvođači imati zagarantovan plasman proizvoda i mogućnost proširenja  kapaciteta. Naravno, bitan segment su i nova radna mjesta koja će se izgradnjom fabrike otvoriti “- konstatovao je g-din Refik Ahmuljić, direktor ZZ GRAČANKA

Ističući  zadovoljstvo podrškom koju je dobio, dr. Davud Zahirović je kazao da će fabrika za preradu voća i povrća biti ujedno i rješenje za poljoprivrednike  ne samo ova Gradačca i Gračanice već i  cijele Bosne i Hercegovine .  „ Svi mi znamo kako je danas teško plasirati , odnosno prodati  proizvode. Bukvalno svu proizvodnju  ćemo moći realizovati kroz buduću fabriku a time će i poljoprivrednici dobiti jedan dodatni vjetar u leđa jer će imati sigurno tržište „ izjavio je Davud Zahirović, kandidat za gradonačelnika Gračanice ističući da će gračanička fabrika biti i izvozno orjentisana.  ” Naše pretpostavke su da će naša fabrika za preradu voća i povrća imati oko 3.000 kooperanata što u suštini znači 3.000 sigurnih radnih mjesta za naše proizvođače koji u fabrici za preradu voća i povrća vide šansu i za proširenje svojih kapaciteta ” .

Dr. Davud Zahirović, kandidat za gradonačelnika Gračanice  je sastanak zaključio konstatacijom da će  dati svoj maksimalni doprinos u saradnji Gračanice i Gradačca te upoznao ministra Šakića i sa AQUA PARKOM  koji će se praviti u Gračanici i koji će biti motor razvoja turizma na ovom području a od Gračanice napraviti turistički centar regije .Aqua park će se prostirati na preko 50 dunuma  sa desetinama različitih sadržaja za djecu i odrasle uz  stotinjak novih radnih mjesta.

The post Fabrika  u Gračanici : Ministar Šakić i Vlada TK    dali punu podršku dr. Davudu Zahiroviću appeared first on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.


Izvorni članak: Fabrika  u Gračanici : Ministar Šakić i Vlada TK    dali punu podršku dr. Davudu Zahiroviću