Rasvijetljeno krivično djelo Teška krađa u Gračanici

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (SKP/Odsjek za opći kriminalitet i ratne zločine u saradnji sa policijskim službenicima PU Gračanica), su radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela Teška krađa počinjenog u oktobru 2019. godine na području grada Gračanica, došli do operativnih saznanja o izvršiocima istog, a radi se o S.N., rođen 1985. godine nastanjen na području grada Gračanica i još tri osobe od kojih se dva nalaze na izdržavanju zatvorske kazne izvan BiH.

Nad S.N. je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te je shodno naredbi Općinskog suda u Gračanici izvršen pretres imovine u njegovom vlasništvu. Protiv navedenih osoba podnesen je Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa iz člana 287. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH (provala u porodičnu kuću M.S. na području grada Gračanica i otuđenje veće količine novca).

(RTV Slon)

The post Rasvijetljeno krivično djelo Teška krađa u Gračanici first appeared on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.

Izvorni članak: Rasvijetljeno krivično djelo Teška krađa u Gračanici