Eparhija se oglasila o zdravstvenom stanju vladike Јoanikija

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Sa obzirom na medijske napise koji su večeras izazvali veliku zabrinutost vjernog naroda, želimo da ovim putem izvijestimo javnost o zdravstvenom stanju Njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Јoanikija.

Tokom današnjeg dana vladika je osjetio malaksalost uz konstatovanu blago povišenu tjelesnu temperaturu. Neposredno zatim vladika se samoizolovao u Đurđevim Stupovima, katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke.

Nakon opsežnog fizikalnog pregleda i laboratorijskih nalaza, ljekari su konstatovali da je fizikalni nalaz po sistemima uredan i da su faktori zapaljenja u fiziološkim granicama.

Nakon ordinirane simptomatske terapije (ljekovi za obaranje temperature i vitamini) vladika nema povišenu tjelesnu temperaturu i osjeća se dobro. Za sutra je planirana dalja dijagnostika (skener pluća i virusološko testiranje na novi korona virus – PCR, koja je jedina zvanična dijagnostička metoda na osnovu koje se izdaje nalaz na kovid 19).
Episkop je pod budnim nadzorom ljekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje.

Pozivamo javnost da se o zdravstvenom stanju Episkopa informiše isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske”, zaključuje se u saopštenju Eparhije, prenose “Vijesti“.


Izvorni članak: Eparhija se oglasila o zdravstvenom stanju vladike Јoanikija