Prognoza vremena do kraja radne sedmice: Budite spremni i za padavine

U BiH danas će u preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab, uglavnom, jugozapadni

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

U BiH danas će u preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura iznosit će od 15 do 21 stepen. U Sarajevu će, veći dio dana, biti pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura iznosit će oko 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza do kraja radne sedmice

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 9 do 15, a dnevna od 17 do 23 °C. Jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u srijedu. Poslije podne naoblačenje. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. U drugom dijelu dana i u večernjim satima ponegdje u Bosni sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 15 do 19, na jugu do 23 °C.

U četvrtak će u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 15, na jugu od 17 do 22 °C. U petak će u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje naoblake se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14. na jugu od 15 do 21 °C.

The post Prognoza vremena do kraja radne sedmice: Budite spremni i za padavine appeared first on usn.ba.


Izvorni članak: Prognoza vremena do kraja radne sedmice: Budite spremni i za padavine