Općinski načelnik upriličio prijem za učenike generacije

Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je prijem za učenike osnovnih i srednje škole sa područja naše općine koji su osnovno i srednje obrazovanje završili sa odličnim uspjehom te stekli zvanje učenik generacije.

Ovi učenici su ponos naše općine i drago mi je da kao načelnik mogu sa njima razgovarati o njihovim planovima, o uspjesima koje nižu iz dana u dan kako u školi tako i u drugim aktivnostima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Hvala načelniku koji je upriličio ovaj prijem, jer jako je bitno znati da cjeni naš uspjeh i sve ono što smo postigli kroz svoje školovanje, kazala je Amila Zulić učenica generacije OŠ Rainci koja je sada učenica Medicinske škole u Kalesiji.

Riječi hvale za načelnika i njegov gest imao je i Emir Halilović učenik generacije u OŠ Memići istakavši da ovakve nagrade i prijemi znače svima te su dodatni „vjetar u leđa“ da budu još bolji učenici i Kalesiju predstavljaju u najboljem svjetlu.

Prema riječima načelnika iz budžeta Općine Kalesija u narednih deset mjeseci učenici generacije će primati po 50 KM mjesečno za učenike generacije u osnovnim školama, te po 100 KM učenik generacije u srednjoj školi.

Također, načelnik je obećao da će u budžetu za narednu godinu ta sredstva biti veća kako bi još više se pomoglo učenicima koji su u svom školovanju dobijali sve petice.

Načelnik Džafić je za svim učenicima uručio i knjige kalesijskih ali i autora sa područja našeg kantona.

Učenici generacije

  1. Halilović (Samir) Emir  OŠ Memići
  2. Islamović (Mirza) Amel OŠ Tojšići
  3. Hodžić (Jasmin) Hamza OŠ Kalesija
  4. Aščić (Asim) Amir OŠ Vukovije
  5. Zulić (Mirsad) Amila OŠ Rainci
  6. Hamzić (Nedžad) Elmir Srednja medicinska škola Tuzla
  7. Mehanović (Alija) Aida MSŠ Kalesija

Press Općine

The post Općinski načelnik upriličio prijem za učenike generacije appeared first on Kalesijski.ba.

Izvorni članak: Općinski načelnik upriličio prijem za učenike generacije