Spasavajući dijete polomila kičmu – Dramatična ispovijest Milice Đoković: “Zgrabila sam sina, i onda se čuo jak tresak o beton”

Ona ga je zaštitila svojim tijelom i obuhvatila rukama, ali je zadobila tešku povredu kičme.

Sada se nalazi na odjeljenju spinalne hirurgije kragujevačkog Kliničkog centra, i čeka operaciju koja će biti obavljena u ponedjeljak.

– Bili smo u gostima kod prijatelja u Kraljevu, i oni imaju radionicu i lift za prevoz tereta. Iz puke zabave smo htjeli malo da se provozamo njime, i smjestili smo se sin i ja. Kada smo krenuli na gore, poslije oko tri metra sajla se otkačila, i poletjeli smo nadole. Zgrabila sam sina, i onda se čuo jak tresak o beton. Na sreću, on je ostao nepovrijeđen, a meni je povrijeđena kičma. Na sreću, ostala djeca nisu bila sa nama u liftu, a imam ih troje – priča Milica dok leži u bolničkom krevetu.

Srećom, Milica je ušla u lift samo s jednim djetetom. Drugo dvoje su takođe htjeli da uđu, ali im je, kaže, rekla da će ući kasnije.

– Ne znam kako bih uspjela sve da ih spasim da smo svi istovremeno ušli u lift – priča Milica s teškom mukom jer je u velikim bolovima.

Nakon pada, ona je iz Kraljevačke bolnice prebačena u kragujevački KC, a dr Srđan Vlajović, načelnik odeljenja spinalne hirurgije kaže da je “Milica zadobila povredu slabinskog dijela kičmenog stuba i prijelom pršljena L1”.

– Nema neuroloških ispada, za narednu nedelju je zakazana operacija u kojoj će biti urađena transpedikularna stabilizacija. Očekujemo da će sve biti u redu, prognoze su dobre. Ova hrabra žena je sretna i zahvalna jer je spasila život svom djetetu i preuzela sav bol na sebe – kaže Srđan Vlajović.

Inače, zbog čega je lift zakazao za sada se ne zna, jer je bio potpuno ispravan za upotrebu i nije imao kvarova, piše “Blic“.


Izvorni članak: Spasavajući dijete polomila kičmu – Dramatična ispovijest Milice Đoković: “Zgrabila sam sina, i onda se čuo jak tresak o beton”