Hrvatski narodni sabor BiH podržao Macronovu borbu protiv “islamskog terorizma”

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem podržava Francusku i borbu predsjednika Macrona protiv, kako su naveli, “islamskog terorizma s kojim se suočavaju ovih dana”.

“Kao krovna politička institucija Hrvata u BiH, HNS BiH pruža punu potporu predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu u borbi protiv islamskog terorizma.

Hrvati Bosne i Hercegovine osjetili su posljedice ekstremnog islamističkog djelovanja tijekom rata u BiH 1992-1995, a naročito kroz teroristički napad auto-bombom u Mostaru 1997, ubojstva hrvatskih policajaca u Središnjoj Bosni, te ubojstvom članova katoličke obitelji Anđelić na Badnjak 2002.”, navode iz HNS-a.

Kako su istaknuli, Hrvati u Bosni i Hercegovini predvodnici su europskog puta te zemlje.

“Duboko vjerujemo kako, zajedno s našim partnerima iz EU možemo pomoći da se prostor Europe koji je i svojevrsna kolijevka zapadne civilizacije, može održati kao sjecište različitih kultura i religija koje će biti spremne prihvatiti europski način života.

Narodu Francuske, a posebno obiteljima žrtava ovog terorističkog čina, Hrvatski narodni sabor izražava najdublju sućut i istinski žalimo zbog toga što im je islamski terorizam oduzeo najmilije. Naše suosjećanje je tim veće posebno zbog toga što smo tijekom i nakon rata u Bosni i Hercegovini i sami doživjeli i osjetili posljedice islamskog terorizma”, navode iz HNS-a BiH, prenosi “Fokus”.


Izvorni članak: Hrvatski narodni sabor BiH podržao Macronovu borbu protiv “islamskog terorizma”