Od ponedjeljka 2.11. reorganizacija rada u Domu zdravlja Gračanica

“Poštovani građani u skladu sa naredbana Kriznog staba Federalnog ministarstva zdravstva od 25.10.2020.godine i pogoršanjem epidemiološke situacije u Federaciji BiH i na području TK pa samim time i na području Grada Gračanica, obavještavamo Vas da je došlo do reorganizacije rada u JZU Dom Zdravlja Gračanica.

Služba porodične medicine će od 02.11.2020.godine raditi u vremenu od 07.00 do 19.00 sati u staroj zgradi doma zdravlja na 1. i 2. spratu, uz obaveznu trijažu na ulazu u zgradu . Pacijenti će biti naručivani u u poslije podnevnim satima te molimo pacijente da se pridržavaju termina.

Ambulanta za preglede pacijenata kod kojih su izraženi simptomi: povišena tjelesna temperatura, kašalj, opća slabost/zamor, glavobolja, bolovi u mišićima, bol u grlu, curenje iz nosa, otežano disanje, gubitak apetita/mučnina/povraćanje, proliv, gubitak osjeta mirisa i /iii okusa) radit će u prostorima ambulanti iznad Službe hitne pomoći u vremenu 07-15.00 sati svaki radni dan, a nakon 15.00 sati preuzima Sluzba hitne pomoci. U ovoj ambulanti pregledat ce se odrasli pacijenti i djeca sa gore navedenim simptomima koji se direktno jave u ovu ambulantu kao i oni koji na trijažnim punktovima budu ocijenjeni kao sumnjivi slučajevi.

Konsultativno specijalističke službe ce raditi prema dosadašnjem rasporedu radnog vremena, a specijalisti će procijeniti neophodnost dolaska naručenih pacijenata na zakazani pregled.
Ostale službe doma zdravlja radit će prema dosadašnjem rasporedu, uz obaveznu trijažu.

Molimo korisnike naših usluga da obavezno prije dolaska telefonom nazovu službu koja im je potrebna i zakažu termin te da poštuju zakazane termine, kako bi se izbjegle gužve i smanjila mogućnost širenja Covid infekcije.

Podsjećamo korisnike naših usluga da poštuju propisane higijensko epidemiološke mjere ( nošenje maski , fizička distanca od 2 metra i td.) kao i druge preporuke u cilju sprečavanja širenja infekcije. ” navodi se u saopštenju izdatom 30.10.2020.godine od strane JZU Dom zdravlja Gračanica.

The post Od ponedjeljka 2.11. reorganizacija rada u Domu zdravlja Gračanica first appeared on Portal Gračanički.ba – Vijesti iz Gračanice.

Izvorni članak: Od ponedjeljka 2.11. reorganizacija rada u Domu zdravlja Gračanica