Servis: U posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća

U Srebreniku jutros oblačno. Temperatura izmjerena u 7:00 sati iznosila je 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka 16°C.

*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je jednom, evidentirano je izvršenje tri krivična djela, dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća.

*** VATROGASCI –  U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik nije imala intervencija. 

*** HITNA POMOĆ – U toku protekla 24 sata u službi Hitne pomoći Srebrenik obavljeno je 51 pregleda pacijenata. Od toga 3 intervencije za UKC Tuzla i  4 izlaska na teren.

*** PORODILIŠTE – Rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi bit će organizovana od 26.10. – 30.10. 2020. godine za studente i uposlenike Fakulteta za sport i Elektrotehničkog fakulteta od 08 do 15 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

***  ELEKTRODISTRIBUCIJA – Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području:

Opštine Banovići u naseljima: Brezovača, Mrgan i Kudumovići u vremenu od 10:00 do 13:00 sati.

Opštine Kladanj:

– u ulicama: Avdage Hasića, Tuzlanska, Sarajevska, Fadila Kurtagića, Branilaca Bosne, Patriotske Lige u vremenu od 09:00 do 13.30 sati.

***  STANJE NA CESTAMAJutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega pozivamo na pojačan oprez. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.
Zbog redovnog servisiranja opreme na autoputu A-1 danas od 9 do 14 sati bit će zatvoren krak petlje Butila iz pravca Tarčina prema Sarajevu. Korisnici autoputa koji ulaze u grad mogu koristiti petlju Sarajevo sjever. Na kraku petlje Butila iz pravca petlje Sarajevo sjever prema Sarajevu doći će do privremene izmjene režima saobraćaja preusmjeravanjem vozila iz jedne u drugu voznu traku. Ovakav režim saobraćaja će biti obezbjeđen privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Detaljnije o stanju na cestama u BiH na web sajtu BiHAMK_a.

*** EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Na području grada Srebrenika trenutno je zaraženo 20 osoba, od kojih se 2 osobe nalazi na bolničkom liječenju u UKC-u-Tuzla.

Podsjećamo, u FBiH proglašena je epidemija korona virusa. Svim građanima preporučuje se poštivanje mjera i uputa koje su vezane za prevenciju protiv moguće pojave Korona virusa a koje su naložene od strane federalnog Zavoda za javno zdravstvo.


Izvorni članak: Servis: U posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća