˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice najkraćim asfaltnim putem preko Seone i Rašljeve

˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj  najkraćim asfaltnim putem preko Seone i Rašljeve

Iz dva grada Srebrenika i Gračanice, grupa građana iz nekoliko mjesnih zajednica (Seona, Rašljeva, Dedići, Duboki Potok, Miričina, Orahovica) sa predvodnicima Adnanom Muslimovićem, Adijom mehinovićem, Muhamedom Nurkanovićem i Samirom Mujkanovićem  pokreću akciju i prikupljaju u narednih deset dana sredstva za dovršetak i asfaltiranje preostalih 600 metara nesfaltiranog dijela puta koji povelazi Seonu i Rašljevu te magistralne puteve Orašje – Tuzla i Tuzla – Doboj najkraćim putem.

Svaki građanin, privrednik, pa i svi oni koji su trenutno u predizbornoj kampanji  imaju mogućnost da budu dio ove akcije i da za 100 KM ˝kupe˝
1m (a može i više) i da tako plate asfaltiranje 1 metra ovog puta.

Trenutne putne veze koje koriste mještani Srebrenika i Gračanice pogoduju samo polovici stanovništva, dok druga polovica koja živi na istočnim dijelovima ovih gradova moraju da voze i po 20-ak km više između ova dva grada.

Alternativa je put koji povezuje magistrale Tuzla – Orašje i Doboj – Tuzla,
a koji od Behrama preko Dedića Seone i Rašljeve vodi ka Donjoj Orahovici u dužini od 12 km – uz 1200 metara lošeg makadamskog puta.

Ovaj problem prepoznala je gradska uprava i gradonačelnik iz Srebrenika te je 2020 godine izdvojila sredstva da finansira asfaltiranje 600m  gore pomenutog makadamskog puta, dok 600m zbog nedostatka sredstava ostaje neasfaltirano.

Svako ko koristi ovaj put zna koliki je njegov značaj, ne spominjući moguću alternativu u vrijeme obustava na redovnim putnim pravcima.

Inicijatori ove akcije se nadaju da će akcija uspjeti i da će se u narednih 10 dana skupiti potrebna sredstva u iznosu od 50.000 KM te pozivaju sve građane da ovo podijele sa svojim prijateljima komšijama i da budemo svi zajedno ponosni vlasnici dobrog djela koje će povezati ljude i koristiti svima nama u budućem vremenu.

Donacije se skupljaju na način da na objave poziva u lokalnim facebook grupama  Seona Ratiš, Dedići moje Selo i Rašljeva građani ostavljaju komentar koliko doniraju, takođe u viber porukama ili sms-om na brojeve 061 641 200, 061 412 102, 061 662 065.

Nakon završetka akcije svi donatori će transparentno sa iznosima biti objavljeni i promovirani u gore navedenim grupama.

Hvala za donacije!


Izvorni članak: ˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice najkraćim asfaltnim putem preko Seone i Rašljeve