Građani Sarajeva pozvani da ne izlaze na balkone i prozore za vrijeme Lavrovove posjete

Iz MUP-a je saopćeno da se sve radnje poduzimaju u cilju njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti.

U cilju preduzimanja sigurnosnih mjera i radnji, ministar unutrašnjih poslova RS-a izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo za dan 28.10.2020. godine u periodu od 11:00 do 18:00 sati.

U istom vremenskom intervalu na području ove dvije opštine zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase.

“Pozivamo građane da sutra svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Preporuka građanima je da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake. Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada. Medijima je zabranjena upotreba dronova”, saoćeno je.


Izvorni članak: Građani Sarajeva pozvani da ne izlaze na balkone i prozore za vrijeme Lavrovove posjete