U Sloveniji policijski sat, skoro sve je zatvoreno. Sada uvode još strožu mjeru

Ograničenje kretanja na općine najprije će biti na snazi sedam dana za područje cijele države, a relaksiranje će se onda postupno uvoditi po regijama koje će prve ograničiti širenje epidemije, objavio je Janša na svom Twitter profilu.

“Broj novooboljelih od covida-19 raste, zato uvodimo nove mjere iz vladina plana za kontrolu širenja epidemije”, naveo je.

Janša je naglasio da zasad neće biti potrebe za smještaj oboljelih u šatore ili druge slične objekte.

Od jučer na snazi lockdown
U Sloveniji je u subotu potvrđeno 1675 novih slučajeva zaraze koronavirusom i pet je oboljelih umrlo, što je drugi najveći broj oboljelih od početka epidemije, najveći nakon rekordne 1961 zaraze dan ranije.

I dalje se povećava broj oboljelih u bolnicama, gdje je u nedjelju ležalo 508 pacijenata, od čega 71 na intenzivnim odjelima.

Slovenija od početka pandemije ima ukupno nešto manje od 23.000 zaraženih, a 241 osoba je umrla.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Trenutno je 625,8 zaraženih na 100.000 stanovnika u posljednjih 14 dana, što je jedan od viših brojeva u Europi.

Od subote je na snazi lockdown, pa su među ostalim zatvorene trgovine, osim onih koje prodaju hranu i osnovne potrepštine, zabranjen je i rad frizerskih i kozmetičkih salona, wellness centara, bazena, kina, kazališta i teretana, a nastava u školama odvija se online.

U Sloveniji je na snazi i policijski sat.

Neočekivana odluka
Odluka koju je večeras obznanio Janša neočekivana je s obzirom na to da se ovih dana o njoj govorilo samo kao o krajnjoj mogućnosti,piše Index

Zatvaranje u granice općina koje je bilo na snazi u proljetnom prvom valu epidemije nailazilo je, naime, na vrlo oštre kritike i prosvjede. Tada su neki tvrdili da je nesrazmjerno opasnosti.


Izvorni članak: U Sloveniji policijski sat, skoro sve je zatvoreno. Sada uvode još strožu mjeru