Tanović ubuduće favoritkinja za medalje na SP i EP

– Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović ostvarila je uspjeh karijere osvojivši osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u maraton disciplini koje se održalo u Turskoj.

Plasman u top 10 na Svjetskom prvenstvu je najbolji rezultat za biciklizam Bosne i Hercegovine. Na stazi dugoj 81 kilometar sa visinskim usponom od 2.500 metara pobjedu je odnijela reprezentativka Švicarske Ramona Forchini, drugo mjesto osvojila je dvostruka osvajačica olimpijske medalje Maja Wloszczowska iz Poljske, dok je podiji upotpunila Ariane Luthi također, reprezantivka Švicarske.

Bh. reprezentativka i četverostruka balkanska prvakinja je plasmanom osvojila nova 72 UCI boda, te će nakon upisa bodova zabilježiti veliki napredak na UCI ranking listi i popraviti svoj do sada najbolji plasman od 46. mjesta.

“Tokom utrke sam se osjećala sjajno, a dodatni motiv mi je bio to što sam nastupala u bojama naše države na najvećem takmičenju u brdskom biciklizmu. Iako su uslovi na utrci bili izuzetno teški zbog visoke temperature od početka do kraja sam davala svoj maksimum. Atmosfera na utrci je bila nevjerovatna i mnogo mi je značila podrška navijača na čitavoj stazi. Nakon upisa bodova očekuje me veliki napredak na UCI ranking list i time završavam najuspješniju sezonu u karijeri”, istakla je Tanović.


Izvorni članak: Tanović ubuduće favoritkinja za medalje na SP i EP