Psi lutalice podavili skoro 800 fazana: “Ovo je neviđena katastrofa”

Psi lutalice podavili su 600 od 800 fazana u fazaneriji Lovačkog udruženja “Fazan” iz Inđije.

Gladni psi uspjeli su jutros da probiju žičanu ogradu fazanerije i podave gotovo sve fazane, koji su bili u dobi pred puštanje u lovište.

“U 2025. godini napuniće se 100 godina od osnivanja našeg lovačkog udruženja, ali ovakva katastrofa u lovištu nikad do jutros nije zabilježena. Šteta je nemjerljiva”, rekao je lokalnim medijima Branko Rađen, član Upravnog odbora Lovačkog udruženja “Fazan”.

Predsjednik tog udruženja Uroš Vukas rekao je da su svi jutros bili zatečeni i potreseni stravičnim prizorom razbacanih podavljenih ptica.

“Ne znam ni sam kako izaći pred lovce i reći im neće biti lova. Podavljeni fazani bili su spremni za puštanje u lovište. Uložen je zaista veliki trud u uzgoj tih ptica”, dodao je Vukas.

Lovac Zoran Maksimović rekao je da fazane hrane od šest nedjelja, koliko su imali kad su stavljeni u fazaneriju.

“Sav naš trud uništili su u trenutku psi lutalice. Zaista ne znam šta da kažem osim, neviđena katastrofa”, istkao je Maksimović.

Biolog iz Inđije Dragana Mazinjanin smatra da je problem u neodgovornim vlasnicima pasa.

“Pojednini neodgovorni vlasnici ostave svoje ljubimce na ulici, a jadni gladni psi, ne biraju način da dođu do hrane. Podavljenih 600 fazana je zaista velika prirodna i materijalna šteta”, dodala je ona.

Na lice mjesta izašla je policija odmah po dojavi o pomoru fazana, kao i radnici lokalnog preduzeća “Komunalac”.

Još nije poznato koliku je novčanu štetu pretrpjelo Lovačko udruženje “Fazan”, prenosi “Fokus”.


Izvorni članak:
Psi lutalice podavili skoro 800 fazana: “Ovo je neviđena katastrofa”