Općinski načelnik otvorio sportski poligon u MZ Prnjavor

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić danas je u džemattu Prnjavor u istoimenoj mjesnoj zajednici u upotrebu pustio novoizgrađeno sportsko igralište koje se nalazi u sklopu harema džamije.

Mještani Prnjavora su prije nekoliko mjeseci došli sa prijedlogom da u haremu džamije napravimo jedno sportsko igralište koje bi koristila djeca i odrasli iz ovog naselja i evo kao što se vidi mještani i ja kao načelnik smo to sve i uradili. Novac je izdvojen iz budžeta Općine Kalesija, a nekoliko dana na pripremi terena radile su i moje mašine iz firme. Pomogao sam kao načelnik, ali i kao Sead Džafić a naravno novac su dali i mještani, rekao je općinski načelnik koji je danas i svečano ovo igralište stavio u upotrebu.

Imam džamije u Prnjavoru Muharem ef.Mešanović zahvalio se mještanima i načelniku za ovo dobro djelo istakavši da će ono ostati Prnjavorčanima.

Prije petnaest mjeseci krenuli smo sa renoviranjem naše džamije, uradili smo pristupni put, evo sada uz pomoć dobrih ljudi i igralište. Mještani, donatori, ministar za raseljene i izbjegle osobe FBiH i načelnik pomogli su da prikupimo oko 190.000 KM i da ovo sve kompletiramo, istakao je Mešanović.

Riječi hvale nije skrivao ni predsjednik Medžlisa islamske zajednice u Kalesiji Ibrahim Aljić, istakavši da ova dobra djela ostaju upisana i da će mještani, korisnici svega urađenog to znati cijeniti.

U znak zahvalnosti Džematski odbor Prnjavor, općinskom načelniku Seadu Džafiću je uručio i zahvalnicu.

Također, na novoizgrađenom igralištu odigran je i malonogometni turnir na kojem je prvo mjesto zauzela ekipa „Stara Garda“ koji su u finalu bili bolji od ekipe „Džemat Prnjavor“. Pehar pobjedničkoj ekipi uručio je općinski načelnik Sead Džafić.

The post Općinski načelnik otvorio sportski poligon u MZ Prnjavor appeared first on Kalesijski.ba.


Izvorni članak: Općinski načelnik otvorio sportski poligon u MZ Prnjavor