Francuska protjerala porodicu iz BiH koja je pretukla i obrijala kćerki kosu

Porodica stigla na Međunarodni aerodrom u Sarajevu oko 12:50 sati

Francuska je protjerala porodicu iz BiH, koja je pretukla i obrijala kćerki kosu jer je željela da se uda za Srbina, saopćilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo je saopćilo da je pet članova porodice djevojčice u istočnom gradu Bezansonu jutros deportovano u Sarajevo.

– Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovesti – pojasnili su iz Ministarstva.

U saopćenju se dodaje da će se o maloljetnoj djevojci brinuti socijalne službe i ona će, kada bude punoljetna, steći pravo boravka u Francuskoj.

– Posebno organiziranim letom sletjeli su na MeđunarodnI aerodrom u Sarajevu oko 12:50 sati, u pratnji francuske policije. Nakon obavljene granične kontrole, njima je dopušten ulazak u Bosnu i Hercegovinu – saopćeno je iz Granične policije BiH.

Podsjećamo, francuski mediji su u avgustu izvijestili da je porodica pretukla sedamnaestogodišnju djevojku, muslimanku iz BiH, te da su je ošišali do glave, jer je željela da se uda za dvadesetogodišnjeg Srbina, prenosi Avaz


Izvorni članak: Francuska protjerala porodicu iz BiH koja je pretukla i obrijala kćerki kosu